Werkwijze

Assieraden vullen

Enkele sieraden uit onze collectie worden gevuld met een trechtertje. Met het bijgeleverde trechtertje kan het sieraad met schroefmechaniek op eenvoudige wijze worden gevuld. Uiteraard kunnen wij dit voor u respectvol uitvoeren. Alle sieraden waarvan de as met  hars wordt afgedicht zullen door de See You dealer of door ons gevuld worden. Veelal is dit, op verzoek, mogelijk in uw bijzijn. Vraag bij de desbetreffende dealer naar de mogelijkheden.

Hars afwerking

De asresten worden met een speciale hars gemengd waardoor een glanzende doorzichtige afwerking ontstaat. Het verleden heeft aangetoond dat deze afwerking uitermate geschikt is om dagelijks gedragen te worden. Wel willen wij u erop attenderen dat zich altijd gebeurtenissen kunnen voordoen waardoor een sieraad beschadigd, of nog erger, verloren kan raken. Zo ook een gedenksieraad. Wij adviseren dan ook om te allen tijde een kleine hoeveelheid as te bewaren.

Bekijk collectie

Vingerafdrukken

Vingerafdrukken leveren wij in verschillende uitvoeringen. Er is een groot verschil tussen het maken van vingerafdrukken van de wasbolletjes en vingerafdrukken van een inktafdruk/scan.

Wasbolletjes

Deze worden gegoten volgens de “verloren was methode”. Dit houdt in dat de afdruk “verloren” gaat tijdens het gieten. Als er meerdere sieraden gemaakt dienen te worden moet eerst een matrijs of mal gemaakt worden. Van deze matrijs kan vervolgens iedere gewenste hoeveelheid afdrukken gegoten worden in zilver, goud of witgoud.

Meest gevraagde vorm is de originele ronde vorm, waarbij de goudsmid de afdruk alleen afwerkt en voorziet van een hangoog. Andere mogelijke vormen zijn bv. hart, klavertje 4, vlinder enz. Wij adviseren te allen tijde 2 afdrukken te maken. Eentje kan naar ons verstuurd worden voor het vervaardigen/afwerken en de andere houdt u achter de hand uit voorzorg.

Ook is het mogelijk de vingerafdruk te “laseren”. Hierbij wordt de vingerafdruk handmatig geretoucheerd en overgebracht door middel van een laser op het voorwerp. Indien u bijvoorbeeld een vingerafdruk op een ring wenst verdient het aanbeveling dit door middel van een laser aan te brengen, het is niet mogelijk om een was afdruk in een ring te verwerken. De vingerafdruk op het wasbolletje kan wel overgenomen worden en gelaserd worden op het gewenste sieraad.

Dubbelzijdige vingerafdruk
Bij het gebruik van was is het ook mogelijk een dubbelzijdige afdruk te maken. U legt het wasbolletje op uw vinger en vervolgens drukt u de vinger van de vinger van uw dierbare er op. Hierdoor wordt de verbondenheid van deze twee personen voor eeuwig vastgelegd in het sieraad. Wij brengen geen extra kosten in rekening voor het gieten van dubbelzijdige afdrukken.

 

Inktafdrukken

Inkt of digitale afdrukken worden door middel van onze speciale lasers op het materiaal aangebracht.

Dit materiaal kan messing, staal, zilver of goud zijn. In principe is ieder vlak op een metaal geschikt om een afdruk (vinger-, voet-, hand-, symbool of tekst) te laseren. Is het te laseren vlak klein dan nemen wij het meest karakteristieke deel. U dient er rekening mee te houden dat wij exact de aangeleverde afdruk dupliceren, dus ook de eventueel aanwezige oneffenheden.

Voor het maken van de meest perfecte inkt-afdrukken hebben wij het See You ‘padje’ eventueel voor u voorhanden. Hierbij wordt geen inkt gebruikt maar vlek vrij materiaal. Schoonmaken van de vinger of voetje is dus niet meer nodig! Dit materiaal wordt ook gebruikt door de Forensische Opsporing. Dus gegarandeerd een perfect, vlekkeloos resultaat.

Aanleveren van deze afdrukken bij voorkeur via een foto met uw smartphone maken en naar ons sturen. Op deze manier krijgen wij de best mogelijke resolutie.

Bekijk collectie

Lasergravures

Allerlei soorten lasergravures kunnen in de sieraden gelaserd worden. Denk bijvoorbeeld aan het eigen handschrift van uw dierbare, voetafdruk of handafdrukje van uw pasgeboren baby, handtekening van uw ouder of het pootafdrukje van uw huisdier.

Mocht u speciale wensen hebben, dan horen we het natuurlijk graag.

U bent afkomstig van: